Пуер з хризантемою "Чаша життя"

Вироблений за традиційною технологією постферментований пуер називають чаєм із витримкою. Зібране з чайних дерев листя спочатку обробляється до стадії зеленого чаю, після чого проходить мікробну ферментацію. Процес окислення можливий завдяки Aspergillus acidus, цвілевим грибам. Саме завдяки їм чай отримує характерний аромат, смак та хімічний склад.

Сировина проходить декілька етапів обробки:

  • підв'ялення;
  • скручування;
  • ферментація;
  • сушіння;
  • пресування;
  • дозрівання.

Останній триватиме найдовше. До моменту продажу пресований пуер протягом кількох років витримують у спеціальних приміщеннях на складах. Фахівці вважають, що справжній смак продукту розкривається лише у чаїв, витриманих щонайменше вісім-десять років.

Склад

Чаша життя з хризантемою виготовляється з чайного листя з додаванням чайної хризантеми.

Колір, аромат, смак

Колір настою темний, характерний для всіх пуерів. Аромат насичений, специфічний із квітковими нотками, які проявляються завдяки присутності у чаї хризантеми. У смаку чітко відчутні земляні та квіткові нотки.

Корисні властивості

  • тонізує;
  • покращує самопочуття та настрій;
  • активує роботу мозку;
  • нормалізує роботу травної системи;
  • виводить токсини та шкідливі речовини;
  • має протизапальні, антибактеріальні та антиоксидантні властивості;
  • зміцнює кісткову систему.

Спосіб заварювання

Для заварювання цього чаю знадобиться вода, температура якої становить 90-95°С. 1 порція листа заливається 200 мл води. Перед заварюванням чайний лист рекомендується промити, щоб він зміг повністю розкритися та передати свій неповторний аромат та смак.

Кількість заварювань 5-6.

Порадуйте себе чашкою елітного китайського чаю – подаруйте собі гарний настрій та бадьорість на весь день!

Категорія: