Медовий оолонг (улун)

Походження

Ця історія почалася на схилах Тайваню, де гори обіймають хмари, а сонце танцює в парі з вітром. Там, серед найкрасивіших пейзажів, розкинулися чайні сади, в яких “Медовий оолонг” знайшов свій дім. Чайні кущі зростають та отримують свої унікальну енергію та силу під уважним наглядом фермерів. Молоді листочки збирають і кілька годин просушують на сонці, щоб позбутись зайвої вологи. Після досягнення листям відповідної пружності, його делікатно обсмажують. Під час обробки листя чаю мінімально окислюється та зберігає яскравий зелений колір.

Смак і аромат

Шукаючи золоту середину між легким зеленим і глибоким чорним чаєм, варто звернути увагу на “Медовий оолонг”. Кожна його крапля увібрала в себе частинку сонця, тож чайний напій здатний чудово зігрівати і щодня заряджати енергією. Смак оолонгу міститить трав’яні акценти і приваблює свіжістю. Аромат напою має відтінки медового пилку.

Корисні властивості

Народжений горами, створений вогнем, “Медовий оолонг” дарує шанувальникам задоволення смаком напою, а також приносить користь здоров'ю. Зокрема, його складові мають сприятливий вплив на стан шкіри. Напій багатий антиоксидантами, які зміцнюють імунну систему; крім того, вживання чаю сприяє розслабленню, покращує апетит і зменшує стрес.

Заварювання

Використовуємо кип’ячену гарячу воду з температурою приблизно 85-90 градусів. Кладемо чайну ложку сухої заварки чаю в чашку або заварник. Заливаємо водою і дайте настоятися протягом 3-4 хвилин. Насолоджуємось подарунком природи, смаком чаю та внутрішньою рівновагою.

Із чим смакує

“Медовий оолонг” добре поєднується з фруктами та/або сирами. Оскільки мигдаль та інжир позитивно впливають на енергетичний стан, вони складуть гарну компанію напою. Проте, чай варто вживати окремо, коли ви бажаєте насолодитися чистим смаком. 

Категорія: