Мате зелений (очищений)

В Україні мате більше не є незрозумілим "гірким чайним напоєм". Його достатньо добре знають “в широких колах”, він є улюбленим напоєм для багатьох шанувальників чайної культури, – підбадьорюючим, достатньо терпким, з оксамитовою гіркуватістю та неповторним ароматом. Залишається лише обрати: калабас чи звичайна чашка.

Корисні властивості

“Мате зелений (очищений) std B” можна вживати як альтернативу каві або іншим чайним напоям, його шанують за сприяння збереженню енергійності та утримання фокусу та уваги. Відомо також, що вживання чаю мате ефективно тонізує, нормалізує тиск, сприятливо впливає на обмінні процеси, стан і роботу судинної системи. 

Смак і аромат

Чай “Мате зелений (очищений) std B” у готовому вигляді має світло-смарагдовий колір, приємний насичений смак з трав’яними акцентами та злегка пряний аромат. Характер напою – достатньо міцний та освіжаючий. Вживати можна як гарячим, так і прохолодним. У Бразилії, наприклад, багато хто віддає перевагу підсолодженому мате, – для цього до напою додають цукор, мед або стевію. З метою урізноманітнити смакові враження у чай можна додати лимон, апельсинову цедру, сушені трави і навіть …каву.

Заварювання

Заливаємо 1,5 ч.л. заварки мате 250 мл води, температура якої має становити 90-95°С. Залишаємо настоятися приблизно 5 хвилин.

Інший спосіб приготування – створення коктейльного напою. Заливаємо 1,5 ч.л. мате 250 мл води, температура якої має бути кімнатною. Настоюємо 10 хвилин. До чаю варто спробувати додати сік, мед, м’яту або ваніль.

Категорія: