Ассам Діком

Класична танінова терпкість і насиченість смаку чаю пом’якшується вмістом чайної бруньки. Кожну мить чаювання чай «Ассам Діком» робить особливою.

Походження

Історія чайного регіону Ассам почалась в епоху середньовіччя, коли в долині індійської річки Брахмапутри, оточеної гірськими масивами, вперше були знайдені дикорослі чайні кущі. Ця історія − про смак і аромат, які переносять справжніх шанувальників і знавців індійського чаю на зелені пагорби з плантаціями, де краплі роси перетворюються на кришталеві перлини, що живлять вологою молоде чайне листя.

Смак і аромат

Напій має насичений терпкий смак, що доповнюється нотами зацукрованих горіхів. Багатогранність і різноманіття відтінків, легкий присмак ментолу та невелика гірчинка на фініші зробили його улюбленим вибором багатьох чаєманів. Завдяки ніжному, ледве вловимому квітковому аромату з характерними медовими нотами, цей сорт чаю легко відрізнити від інших.

Корисні властивості

Окрім витонченого смаку та аромату, «Ассам Діком» має достатньо корисних властивостей. Високий вміст антиоксидантів, таких як теафлавіни та теїн, робить його напоєм з оздоровчою дією. Споживання чаю благотворно впливає на роботу серця та шлунково-кишкового тракту.

Як заварювати
Заварювати чай – справжня мистецька насолода. Для того, щоб відчути повний спектр його смакових відтінків, використовуйте свіжу джерельну або бутильовану воду, щойно прокип'ячену, та заварюйте приблизно 3-4 хвилини. Якщо ви бажаєте отримати більш насичений напій, можна збільшити час настоювання або додати більше заварки. Цукор і молоко – за смаком.

Три правила заварювання:

1.Чай любить сухий прогрітий посуд.

2.Чай любить чисту воду.

3.Чаю потрібен певний час для розкриття аромату та смаку.

Із чим краще смакує

Щоб доповнити витончений смак чаю «Ассам Діком», чаювання можна поєднати з сирниками зі збитою сметаною та/або полуничним варенням.

Категорія: